Over ons

Niels & Ruud

Het is 2009. Het valt Niels en Ruud op dat er op festivals veel geld moet worden betaald voor eten van een bedroevend niveau.
Hoe kan dat toch, in een tijd waarin mensen steeds kritischer worden over kwaliteit en herkomst van voeding? Snacken moet toch veel beter en bewuster kunnen? De twee ondernemers zijn er snel over uit, het is hoog tijd voor een andere aanpak!

Smaak, kwaliteit en duurzaamheid, daar gaan ze voor. Hun zoektocht naar biologische ingrediënten brengt ze bij boeren van Groningen tot Maastricht. Ze selecteren de mooiste kwaliteit kruiden, het beste vlees voor de kroketten en de lekkerste aardappelen voor de verse friet. In de zomer van 2010 is het dan eindelijk zover en gaan de eerste Pomms’ friet en kroketten over de toonbank.

Verse friet en biologische kroketten met een goed verhaal

Pomms’ rekent definitief af met diepgevroren patat en kroketten vol E-nummers en bouillonpoeders. We werken nauw samen met Hollandse (biologische) boeren en kiezen mooie, eenvoudige en onbewerkte ingrediënten. We houden het zo puur mogelijk want de smaak spreekt voor zich.

Bij het eten van een Pomms’ kroket proef je echt rundvlees. En onze versgesneden friet smaakt zoals ie moet smaken, naar aardappel.

De kroketten worden bereid volgens eigen recept en tot aan de boer is bekend waar onze ingrediënten vandaan komen.

Pomms’ staat voor verse friet, chips en kroketten van de allerbeste kwaliteit, elke dag weer. We kiezen niet voor de gemakkelijkste weg, maar wel voor de mooiste en meest duurzame. En dat proef je.

Over Pomms'

Duurzaamheid

Duurzaamheid is een belangrijk onderdeel van de filosofie van Pomms’. Wij proberen als bedrijf zo respectvol mogelijk om te gaan met mens, dier en milieu.

Duurzaamheid is een term die tegenwoordig veel gebruikt maar helaas ook vaak misbruikt wordt. Pomms’ zegt gewoon waar het op staat.

Wat wij concreet doen om bij te dragen aan een betere wereld:

  • Zoveel mogelijk biologisch aanbod
  • eigen milieuvriendelijke verpakkingslijn
  • duurzame bedrijfskleding
  • energiezuinige apparaten
  • plantaardige olie die vervolgens wordt verwerkt tot bio-brandstof
  • gescheiden afval
  • zoveel mogelijk LED-verlichting

Met onze duurzame werkwijze proberen we de wereld voor iedereen een stukje leuker te maken.

 

Biologisch

Pomms’ is zoveel mogelijk biologisch want een beetje biologisch bestaat in onze ogen niet.

Alleen als er geen frietgeschikte biologische aardappels beschikbaar zijn, kiezen we voor het beste duurzame alternatief.

Bij Pomms’ weet je altijd wat je eet want in alle winkels vermelden we het aardappelras dat we die dag gebruiken en de (biologische) herkomst ervan.

Pomms' aardappelen